Hoe werkt Neuroptimal Neurofeedback?

Het Neuroptimal® gepatenteerd neurofeedback programma maakt gebruik van geavanceerde software die de hersenen traint op een sterk gepersonaliseerde wijze. Het systeem activeert het centrale zenuwstelsel zodanig zodat de neurale bronnen van je hersenen optimaal worden benut.
Neurofeedback fitness for brains
hersentraining is vergelijkbaar met het fysieke trainen van je lichaam. Vele van onze klachten vinden hun oorsprong in diep doorgedrongen, hardnekkige gedachten en gevoelens die ervoor zorgen dat onze geest emotioneel verlamd wordt en cognitief vast komt te zitten. Neurofeedback zet onze hersenen ertoe aan om onze eigen bronnen aan te spreken en onszelf los te maken en te onttrekken uit deze mentale impasse.
Zoals een spiegel jezelf aanzet tot zelfcorrectie, analyseert het gepatenteerd Neuroptimal® neurofeedbacksysteem je
1902887_233840800140519_944553045_nhersengolven, en geeft die geanalyseerde informatie terug aan het je centraal zenuwstelsel (feedback). Telkens wanneer de software een verstoring detecteert in het patroon van je hersengolven, genereert het een auditief waarneembaar signaal. Dit signaal zet je hersenen ertoe aan zichzelf te “resetten” en te corrigeren.

Bij voldoende herhaling wordt dit regulariseren blijvend. Je kan het vergelijken met het leren rijden met een fiets of auto, een vaardigheid die men, eens aangeleerd, niet meer afleert .

In de VIDEO hieronder wordt een korte uitleg over hoe NeurOptimal werkt en wat het kan betekenen.