Over mezelf…

Sylvie Hermans

Sensitiviteit, creativiteit en intuïtie balanceren even-(ge)-wichtig samen met mijn analytische, associatieve geest in een lichaam.  Ik heb het hart op de juiste plaats: respect, humor, eerlijkheid, gelijkwaardigheid, integriteit, empathie zijn voor mij van essentieel belang voor een open, transparante en vredevolle communicatie. Zo ga ik graag liefdevolle, constructieve relaties aan om nieuwe verbindingen uit te bouwen.

Mijn essentie-zoektocht  leidde me, via vele opleidingen en IMG_6653innerlijke reizen, steeds meer naar coaching en training van personen en groepen.

Na het diploma Industrieel Ingenieur Biochemie en het getuigschrift pedagogische bekwaamheid (GPB) te hebben behaald, werkte ik jaren in klinisch onderzoek binnen de farmaceutische, medische-biotech sector en ziekenhuizen. Ik werkte als CRA, Project Manager en Trainer.

Verdere stappen in de coach & training-wereld zette ik als sporttrainer in fitness centra, waar ik  groepslessen gaf en sporters coachte naar de kampioen in zichzelf. Mens sana in corpore sano…

Dankzij beproevingen als een fiets-ongeval, burn-out,  Vanishing Twin Syndome (VTS) startte een diepe innerlijk reis .  Ik nam een duik en ontdekte ongekende dimensies in mezelf. Wat resulteerde o.a. in het herwaarderen en respect-eren van hoogsensitiviteit en begaafdheid. De positieve kracht van die levenslessen hebben mij ‘experimenteel opgeleid’ tot ervaringsdeskundige.

Met het motto “grenzeloos groeien” 🤡 neem ik deel aan intervisies en ben ik  ook individueel in supervisie  bij een collega.

Als levenslange student volg ik graag cursussen en trainingen. Zoals onder andere Basic Psycho-Energetisch Coachen, Perfectionismecoach (het Ontwikkelingsinstituut), HSP voor Professionals (VUB-Elke Van Hoof), NeurOptimal® Basic Certification, Cliëntgerichte, existentiële therapie en Gezins- en relatietherapie (KULeuven) en Focusing for kids (Focus on Emotion vzw). Daarbij nog meerdere cursussen als sporttrainer  Spinning en enkele proevers van complementaire therapieën.

Even belangrijk als coachen en trainen, ben ik een gelukkige levensgenieter als echtgenote, en mama van 4 fijne, begaafde jongvolwassenen.

Verrassende momenten, spontane of geplande gebeurtenissen en uitdagende beproevingen  zorgen zo dagelijks voor een leerrijke, inspirerende, boeiende groei-reis waar ik respectvol en dankbaar ben voor het leven dat ik cadeau kreeg.

LinkedInn button