Neurofeedback DIY Coaching

Aanmelding

Voor kids en jongeren zijn het meestal de ouders die contact opnemen, en dan plannen we een eerste  verkennende en oriënterende afspraak in.

Je contacteert me best via telefoon 0495 16 35 36, via mail of facebook.

Als je twijfelt, kunnen we eerst gratis met elkaar bellen zodat je reeds een idee kunt vormen of je een eerste oriënterend gesprek wil inplannen.

Voor het stellen van diagnoses kan je bij mij niet terecht en verwijs ik je graag door naar  bevoegde collega’s hulpverleners. Wel kan ik je begeleiden om met jouw verhaal om te gaan (en eventuele diagnoses) om te gaan.

Het eerste oriënterend gesprek

Na de aanmelding, maken we tijdens het oriënterend gesprek kennis met elkaar. Je kan dan aanvoelen of het klikt en, of de setting veilig voor je is. Hierbij kan je weergeven wie je bent, wat jou omringt, wat je context is en je vragen omtrent mijzelf stellen.

Je vertelt waarvoor je komt, wat je hulpvraag en je verwachting is. We bekijken dan samen of ik je daar wel bij kan helpen. Of misschien is je vraag nog niet heel duidelijk. Wat OK is, want daar meer duidelijkheid in krijgen is deel van de  begeleiding.

Na het eerste oriënterend gesprek krijg je een aantal dagen bedenktijd om te beslissen of  je verder wil met coachingstraject.

Het neurofeedback coachingstraject

Gezien 1+1=3, combineren we de neurofeedback met coaching:

IMG_0564
We cannot teach people anything, we can only help them discover it within themselves. Galileo
  • Neurofeedback van NeurOptimal®  als ondersteunende omdat het woord alleen soms te kort schiet of als er geen woorden voor zijn
  •  +Coaching: in samenspraak bepalen we hoe ver de aanvullende begeleiding naast de neurofeedback nodig is en mogelijk is.

Bij goed weer kunnen we out-of-the-box gaan, zetten we de neurofeedback aan de kant om buiten te stappen  voor verfrissende en verhelderende wandelcoachings.

Frequentie

De sessies vinden in eerste instantie elke week of om de 2 weken plaats. In tussentijd ga je aan de slag met de tools en methodes die je aanleert, zoek je er zelf ook nieuwe die je helpen om je verantwoordelijkheid op te nemen voor veerkracht,  je eigen zelfcoaching, zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Evaluaties
DSC02013
Life starts at the end of your comfortzone.

Het succes van evolutie gaat samen met hoe actief jij aan de slag gaat met verworven inzichten en tools.

Na elke 5 à 10 sessies wordt een tussentijdse evaluatie gehouden over hoe het traject tot nu toe verloopt. We evalueren dan ook of de hulpvraag veranderd is…

Zodra de coachee te kennen geeft het traject te willen beëindigen, wordt een eindevaluatie gepland om het proces af te ronden.

Voor kids en jongeren onder de 18 jaar doen we de evaluaties samen met de ouders.

Afronding van het traject

Meestal, ergens tijdens het traject, komt er stilaan een moment waar een gevoel naar boven komt  van ‘nu kan ik (kunnen wij) wel weer alleen verder’ .  We staan dan stil bij dit moment om een laatste gesprek in te plannen ter afronding van het traject.