Waarin verschilt Neuroptimal® van andere systemen?

Neuroptimal® onderscheidt zich van andere neurofeedbacksystemen op de volgende vlakken:

Neuroptimal® is zo doeltreffend omdat het ontworpen is om te werken op jouw individuele brein. Het richt zich niet tot één specifiek probleem of tot het verhelpen van een vooraf gedefinieerde vaststelling want het oplossen van een probleem in 1 bepaald facet kan dikwijls problemen op andere vlakken veroorzaken.

Het hart van het Neuroptimal® systeem – Dynamische Neurofeedback® – is een gepatenteerde technologie, die zijn feedforwardoorsprong vindt in de neurowetenschappen en specifiek ontwikkeld werd met het gegeven dat ons brein van nature niet lineair functioneert. Neuroptimal® is ontworpen om de ongelooflijk dynamische natuur van onze hersenen zodanig te ontwikkelen en te stimuleren, zoals geen enkel ander systeem dat kan. Het resultaat is dat dit neurofeedback systeem op doeltreffende manier oplossingen biedt voor een waaier van klachten, zonder noodzaak om deze klachten individueel en specifiek te duiden bij de aanvang van de training.

Neuroptimal® neurofeedback is 100% veilig. Onderzoek toont aan dat je hersenen zelf weten wat best voor je is. Dat is de reden waarom het Neuroptimal® systeem je brein zelf de keuze laat hoe
zich te resetten, en niet in een bepaalde richting duwt of forceert. In essentie verschaft Dynamische Neurofeedback® je brein de informatie die het nodig heeft om zichzelf te corrigeren en optimaal te functioneren. Neuroptimal® helpt simpelweg je hersenen een handje in hun proces van zelf-correctie.

Neuroptimal® vereist geen extra inspanning van de gebruiker. Andere hersentrainsystemen vragen van de gebruiker actieve concentratie-oefeningen. Deze interacties zijn niet nodig voor het Neuroptimal® neurofeedbacksysteem. Tijdens een trainingsessie mag je eenvoudigweg nietsdoen, relaxen en genieten door muziek te beluisteren of een film te bekijken! Kids mogen terwijl ze luisteren naar muziek ook nog spelletjes spelen, huiswerk maken, puzzelen….