Waarom zou ik Neurofeedback gebruiken?

Neurofeedback training levert meerdere voordelen op voor het
brein en het lichaam: verbetering van de slaapkwaliteit, helderder mentaal functioneren en verbeterde cognitive prestaties.

breintandwielenMiljoenen trainers en klanten (dit aantal stijgt nog steeds) hebben het Neuroptimal® systeem al aangewend om te werken aan hun psychische, emotionele en cognitieve klachten, en met succes!

We kunnen hierin vijf categorieën onderscheiden:

  1. FYSIEKE, COGNITIEVE EN EMOTIONELE UITDAGINGEN

Zowel volwassenen als jongeren en kinderen hebben Neuroptimal® Neurofeedback gebruikt om te werken aan negatieve effecten die het gevolg kunnen zijn van  depressies, angstaanvallen, PTSS (Post traumatische stress stoornis), ziekte van Alzheimer, autisme, slaapstoornissen, misofonie (overgevoeligheid aan geluiden) en andere klachten. Het FDA zelf heeft neurofeedback goedgekeurd ADHD-Neurofeedbackals behandeling voor het reduceren van stress.

Sinds november 2012 beveelt de “American Pediatric Academy” (APA) Neurofeedback (ook gekend als EEG biofeedback) aan als “Level1/Best Support” behandeling voor kinderen met ADHD-symptomen. Bovendien heeft APA de resultaten van neurofeedback gelijkgesteld met de behaalde resultaten van het toepassen van medicatie voor ADHD-patiënten.

2. ALGEMEEN WELBEVINDEN

Neuroptimal® Neurofeedback draagt bij tot een algemene positieve mentale toestand en een dieper en beter bewustzijn van de verbinding tussen geest en lichaam. Ben je op zoek naar een manier om je dagelijkse gezondheid en welbevinden te verbeteren? Neurofeedback training vormt de perfecte aanvulling bij je dagelijkse oefeningen of gezondheidsdieet.

3. HERSENTRAINING/TEGENGAAN VAN VEROUDERING

Net zoals het handhaven van een gezonde levensstijl, is Neuroptimal® Neurofeedback een krachtig hulpmiddel om het natuurlijke verouderingsproces van de hersenen te vertragen. Zoals fysieke oefeningen het lichaam in vorm houden, helpt Neuroptimal® ons brein fit en veerkrachtig te houden. Neurofeedback verbetert de werking van het geheugen, en heractiveert en stimuleert de algemene cognitieve vaardigheden bij ouderen.

4. VERBETEREN VAN FYSIEKE EN MENTALE PRESTATIES

Neurofeedback wordt meer en meer gebruikt door professionele atleten om net de kritische mentale barriëre te overstijgen die nodig is om betere piekprestaties te behalen. Wanneer de resulaten slechts enkele honderdsten van seconden uit elkaar liggen, kan een optimale mentale focus in combinatie met een verbeterde fysieke IMG_2450conditie het verschil maken tussen winnen en verliezen. Neurofeedback kan deze optimale combinatie helpen realiseren.

Maar je hoeft geen professionele atleet te zijn om te genieten van de voordelen die Neurofeedback je kan bieden. Wens je je prestaties voor tennis, lopen, fietsen, zwemmen… te verbeteren? Wil je beter functioneren in het team waarin je actief bent? Dan kan Neuroptimal® je helpen.

5. VERBETERING VAN LEERRESULTATEN

Aangezien neurofeedback training het concentratievermogen en de mentale focus verscherpt, gebruiken studenten Neuroptimal® als een handig hulpmiddel om hun studieresultaten te verbeteren. In tegenstelling tot de zogenaamde hersenactiverende farmaceutische middelen, is Neuroptimal® geen medicijn en heeft geen gekende neveneffecten.