Wat is Neurofeedback?

brain is the keyHet EEG biofeedback of neurofeedback systeem van Neuroptimal® is een krachtige technologie die je enorm kan helpen om je beter in je vel te voelen en om het beste in jezelf naar boven te brengen. Hersentraining kan cognitieve mogelijkheden activeren waarvan je tot nu toe niet wist dat je ze bezat. Het kan je helpen om je lang gekoesterde doelen en dromen eindelijk waar te maken.

Biofeedback bestaat al meer dan 40 jaar, maar de praktische toepassing ervan liet jaren op zich wachten wegens het ontbreken van een bruikbaar instrument. In het verleden zou een werkend neurofeedbacksysteem een volledige kamer in beslag nemen, gevuld met computers die door specialisten bediend werden. Vandaag heeft het Zengar Institute Inc. een eenvoudige, interactieve software ontwikkeld die deze krachtige technologie kan toepassen via het gebruiksvriendelijke Neuroptimal®-programma. Het programma functioneert vandaag op een normale laptop of zelfs een tablet.

Aangezien neurofeedback reeds lang bestaat en beproefd is doorheen de jaren, is het een veilige methode. Gerespecteerde instituten, zoals de U.S.FDA en de ‘ American Academy of Pediatrics’, bevelen de methode aan.positivefeedback